Scholvissen

Sportvissen in het “Buitenland”.

20-30 jaar geleden vingen we de nodige Schollen op de Oosterschelde of langs de Nederlandse kust. Tegenwoordig moeten we daarvoor afreizen naar Denemarken of.. de zuidelijke Belgische kust: Nieuwpoort!

Van 1 april t/m 27 mei 2023  heeft De Zeearend III (de grote catamaran) Nieuwpoort als thuishaven. Vanuit de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort kiezen wij rond 08:00 uur het ruime sop om vervolgens tussen de 30-45 minuten te varen naar de Schollen gronden.

Op nog geen kilometer van de Franse zee grens laten wij het anker vallen en gaan wij vissen op de Schol. De Schol die je hier vangt kan wel tot 50 cm. groot worden en is een echte sport. Aangezien de Schol een zichtjager is, is het van belang om veel tierelantijntjes aan je onderlijnen te hebben. Van kraaltjes tot blinkertjes, al dan niet verzwaard.

Behalve veel mooie Schollen vangen wij hier ook regelmatig mooie Botten. Ook een Schar, Wijting, Zeebaars en nog vele andere soorten, maar wij gaan natuurlijk voor die lappen van Schollen.

Dit is een hele andere visserij dan in Nederland en echt een hele mooie ervaring. Doe jezelf bovendien een plezier en boek de avond voor of na het vissen een hotelletje of B&B in Nieuwpoort. Via Booking.com of trivago.nl

Praktische informatie

Voor dit zeevis avontuur is de prijs €90,- per persoon alles inclusief.

Afhuur is ook mogelijk a €900,- alles inclusief.