Ankervissen

Ankervissen op Scharren en Wijtingen!

De Zeeuwse kust kenmerkt zich door de vele Scharren (platvis) en Wijtingen (rondvis) die er rond zwemmen en dus in veelvoud te vangen zijn. Met grote regelmaat komen er tripletten, 3 vissen, per hengel aan boord, hoe mooi is dat!

Ankervissen

Het Ankervissen op de Schar en Wijting is grofweg van begin september tot 1 juni. Dit heeft te maken met de temperatuur van het water. De maanden dat de Scharren en Wijtingen het meest actief zijn, en je dus ook het meeste vangt, is van oktober tot en met januari en vanaf maart tot en met eind mei.

Bijvangsten

Natuurlijk zijn er ook bijvangsten zoals Bot, Zeebaars, Tong, Meun, Gevlekte Gladde Haai, Hondshaai en diverse andere soorten.

Man vangt vis met ankervissen

Hoe wordt er gevist

Wij vissen bijna altijd met een 3 haaks paternoster, al dan niet verzwaard. 1 a 2 boothengels per persoon, afhankelijk van het aantal sportvissers aan boord. Al onze huurhengels zijn uitgerust met Oostende ankerlood en verzwaarde paternosters.

All-in concept

Onze formule voor het ankervissen is alles-inclusief (all-in), dus inclusief zeeaas, eten en drinken en voor wie zelf geen hengel heeft, een complete huurhengel in bruikleen.

Catering

Een kopje koffie met een koek in de ochtend is bij ons standaard. Eind van de ochtend krijgt u een beker soep met broodje en in de middag een broodje warme rookworst. Verder 3 consumpties pp van Frisdrank, water tot een koud biertje.

Service

Voor alle duidelijkheid, heeft u zelf geen hengel mee, dan kunt u 1 hengel met toebehoren gratis in bruikleen van ons gebruiken.

Wat kunt u van deze dag verwachten

Zoals al veel ervaren klanten van ons weten: als de vis bijt, dan heb je de handen vol met 1 hengel en ga je met een volle emmer vis naar huis.

Deze visserij is wat ons betreft de meest relaxte vorm van visserij. Lekker zitten op een van onze banken, genieten van het uitzicht en het gezelschap, beetje wiegen op de golfjes, en dan beet!

Praktische informatie

Vertrek is om 08:00 uur en terugkomst haven 16:30 uur.

De alles inclusief prijs bedraagt €75,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting.

Vertrekhaven van 1 oktober tot en met 31 mei is Vlissingen.