Zomerwrakken

Het zomerwrakken is bijna altijd een prachtvisserij.

Deze visserij is van half mei tot en met eind augustus en kenmerkt zich door veel verschillende vissoorten.

De soorten die wij vaak vangen: Gul/Kabeljauw, Steenbolk, Wijting, Hors Makreel en Blauwe Makreel, Rode Poon, Dorade oftewel Zeebrasem, Zeebaars, de Grote en de Kleine Pieterman en nog vele andere soorten. Erg leuk dus om eens te doen en ook zeer geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Wij varen om 08:00 van de steiger weg en varen op ons gemakje richting de 15-25 Mijl, oftewel 25-45 kilometer de zee op.

Kind gooit hengel uit.

Onderweg houden wij onze apparatuur goed in de gaten, want mochten wij een school Makreel of Zeebaars tegenkomen, dan maken wij altijd een “stopje” om onze koelboxen alvast een mooi laagje vis te geven. Als wij in de ochtend niets tegenkomen onderweg naar de Zomerwrakken, dan proberen wij het op de terugweg nog een keer.

Eenmaal in het Wrakkengebied doen wij meestal 3 a 4 wrakken aan om te kijken wat voor vis er op zit en welke geschikte vissen mee kunnen in de koelbox.

Omdat deze dag een stuk relaxter is dan de verre wrakken of het Makreelvissen, zorgen wij voor het all-in concept. Dit betekent inclusief een kom soep met broodje in de ochtend en een broodje warme rookworst in de middag. De Zeepieren zijn inclusief en een complete huurhengel voor de klanten die zelf geen materiaal bij zich hebben.

Uiteraard is er koffie met een koek in de ochtend en krijgt u verspreid over de dag 3 a 4 consumpties per persoon. Meer mag ook, dat rekenen wij aan het eind van de dag met u af, tegen een zeer schappelijke prijs..

Kortom, een dagje zomerwrakken is altijd een feestje bij ons aan boord van De Zeearend I en De Zeearend III. Met altijd voldoende vis, goed gemutste opstappers en vriendelijke Schippers.

Praktische informatie

Vertrek is om 08:00 uur en terugkomst haven 17:00 uur.

De alles inclusief prijs bedraagt €95,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting.

De Vertrekhaven van half mei tot en met 31 mei is Vlissingen.

Van 1 juni tot en met 31 augustus is Neeltje Jans de vetrekhaven.