Haaivissen

Het Haaienvissen in Nederland is seizoensgebonden.

Afhankelijk van de temperaturen van het zeewater, begint het vissen op Haaien rond half mei en eindigt half oktober.

De meest gevangen Noordzee Haai is de Gevlekte Gladde Haai.

Als Enzo Knol aan boord van de Zeearend er eentje kan vangen, dan moet u dat ook zeker lukken! Uiteraard staan onze deskundige en behulpzame schippers klaar om u te helpen. Hoe mooi is het om een Haai op de Noordzee te vangen.

Wij zetten overigens alle gevangen Haaien terug in het water, Catch and Release!

De Gevlekte Gladde Haai

De Gevlekte Gladde Haai, zoals ook te zien in het filmpje met Enzo Knol, opgenomen bij ons op De Zeearend I, is echt een sportvis. De kleinste ooit gevangen door ons was 16 cm, wat betekent dat de Haai net geboren is. 123 cm was de grootste en dat gaf echt een mooi gevecht!

Deze Haai kan tot wel 160 cm groot worden, deze grote jongens zwemmen dus ook rond de stekken die wij specifiek voor de Haaien bevissen.

Onervaren visser?

Ook bij de Haaien hoeft u zich als onervaren visser geen zorgen te maken. Door de goede begeleiding van onze Schippers en de juiste kwaliteit van onze hengels en onderlijnen in combinatie met super aas, kunt u met familie, vrienden en de kinderen met ons mee voor een geslaagd avontuur.

Er zijn overigens nog meer soorten Haaien die wij met enige regelmaat vangen. De Gladde Haai, Ruwe Haai en de Hondshaai. Deze soorten zijn echter een stuk lastiger te vangen, vandaar dat wij vooral vissen op de Gevlekte Gladde Haai. Op aanvraag kunnen wij hier uiteraard een uitzondering op maken.

Praktische informatie

Vertrek is om 08:00 uur en terugkomst haven 16:00 uur.

De alles inclusief prijs bedraagt €75,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting.

De Vertrekhaven van half oktober tot en met 31 mei is Vlissingen.

Van 1 juni tot en met 30 september is Neeltje Jans de vertrekhaven.

Vlissingen is de vertrekhaven van 1 oktober tot en met half oktober.