Avondvissen combi Haai en Tong

Van 1 juni tot 1 oktober liggen wij met beide boten in de Binnenhaven van de Neeltje Jans. De kust hier kenmerkt zich door helder water. Daardoor bijten de Tongen voornamelijk alleen in de avond, vooral tegen de schemering aan. 

Om niet de hele avond te wachten op de schemering, starten wij de avond met het gericht vissen op Haaien. Hierover vindt u meer onder het kopje Haaienvissen. Zodra het zonnetje aan kracht verliest, ca 30- 45 minuten voor zonsondergang, verkassen wij naar de Tongenstekken.

Haaivissen met Enzo Knol

Zeer leuke bijkomstigheid bij Neeltje Jans is wel dat je zodra we overschakelen gericht op de Tong, als bijvangst vaak ook een gevlekte gladde Haai of een Pijlstaart Rog kunt vangen. Dit is natuurlijk altijd een te gekke ervaring en zeker een foto waard!


Daarnaast is het natuurlijk gewoon lekker ontspannend en genieten. Hapje en een drankje erbij, ondergaande zon. En als we veel geluk hebben misschien nog een schooltje Makreel in de buurt, een nieuwsgierige Zeehond of zelfs een Bruinvis. Bovendien is het ook een hele beleving om aan het einde van de avond, in het donker, puur op apparatuur onze weg terug te vinden naar de haven van Neeltje Jans.

Praktische informatie

Vertrek is om 18:00 uur en terugkomst haven 24:00 uur.


De prijs voor het Avondvissen Combi Haai en Tong langs de Zeeuwse kust bedraagt €75,- per persoon alles inclusief. Dit is uiteraard inclusief het zeeaas, een complete huurhengel voor wie geen hengel heeft, een hapje en een drankje. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen 50% korting.

Vertrekhaven is Neeltje Jans.

Overdag ankervissen op de Tong doen wij alleen vanuit Vlissingen. Dit is na 1 oktober tot en met eind oktober voor de Belgische kust.